Met HAPTOTHERAPIE krijg je weer balans tussen denken, voelen en handelen.

Met HAPTOTHERAPIE krijg je weer balans tussen denken, voelen en handelen.

Haptotherapie

Middels Haptotherapie ga je weer ontdekken wat je voelt en bezielt

Als je niet in contact staat met je gevoel en je natuur, of er niet naar handelt, kan je lichaam signalen gaan afgeven. Wellicht herken je jezelf in een van de onderstaande situaties:

Haptotherapie leert je te voelen dat je lichaam een eigen stem heeft. Je lijf is een bron van informatie en heeft je veel te vertellen. Over wat goed voelt en wat niet. Wat je mogelijkheden zijn en je grenzen.

Hoe werk ik?

Normaal gesproken werk ik in 4 stappen, zie hieronder, maar in sommige gevallen kan ik stappen samenvoegen, of het proces versnellen, afhankelijk van de persoon, de hulpvraag en de complexiteit van de problematiek.

Sessie 1: Kennismakingsgesprek
In dit gesprek stellen we vast waar je last van hebt. We identificeren belangrijke situaties uit je leven en praten over hoe je daarmee bent omgegaan. Je gaat je oude trauma’s niet herbeleven, maar we  bekijken wat voor invloed ze nog op je huidige leven hebben. Met deze intake ontstaat een beeld waar het voor jou om gaat, waar je tegenaan loopt en wat haptotherapie voor jou kan betekenen.

Sessie 2: Inzicht in jezelf
Deze sessie is vooral gericht op ervaren en beleven. Met behulp van  bepaalde oefeningen in de ruimte ga je bv. ontdekken wat nabijheid of juist afstand van de ander met je doet. Voel je je grenzen? Het geeft inzicht in hoe je je in het leven en tov anderen beweegt en gedraagt en hoe dat voor jou en de ander is. In deze sessie ga je je gedragspatronen herkennen en voelen in je lijf.

Sessie 3: De Aanraking
Hierbij nodig ik je uit op de bank te gaan liggen om te voelen wat een aanraking met je doet. Je lichaam is een directe toegang tot je gevoelswereld. Zo ervaar je hoe, wanneer en waar je blokkeert, je terughoudt of je juist openstelt voor contact.

Tijdens de sessies houd ik je regelmatig een spiegel voor en je begrijpt steeds beter hoe jouw manier van denken, voelen en doen heeft bijgedragen tot  het probleem wat je ervaart.

Sessie 4 en verder: Behandelplan en behandeling
We evalueren de bevindingen en effecten van de sessies tot nu toe en maken samen een behandelplan. Tijdens de behandelingen, reik ik je tools en ervaringen aan, zodat jij in beweging kan komen om aan jezelf te gaan werken om weer meer grip op je leven te krijgen.

Ik leer je je lichaamssignalen en gevoelens te herkennen, zodat je ernaar kunt luisteren en stap voor stap weer meer regie over je leven kunt krijgen.

Met wat voor hulpvraag ga je naar de haptotherapeut?

Wat levert het je op?

Doordat je bewuster wordt van je gedachten, gevoelens en emoties en ze leert te herkennen, verwoorden en er op een adequate manier mee omgaan, zul je meer ontspanning, vitaliteit en veerkracht gaan ervaren.

Ontspanning: Door het gaan herkennen van spanningen in je lijf en in te zien, dat dit niet altijd nodig is, kun je hierin verandering aanbrengen en gaan loslaten.

Vitaliteit: Spanningen en zorgen kosten ons energie. Als je merkt dat je die bewust kunt verminderen, houd je meer energie over voor zaken die werkelijk belangrijk voor je zijn.

Veerkracht: In de therapie hoef je niets af te leren, je leert alleen maar dingen bij. Je hebt daardoor meer mogelijkheden om situaties het hoofd te bieden.

Dit alles geeft je meer Zelfvertrouwen en Innerlijke rust!

Scroll to Top